Bandenservice

Bandenservice bij Van Leussen

De juiste banden in het juiste seizoen en het op tijd vervangen van de banden zijn erg belangrijk voor uw veiligheid. Van Leussen biedt daarom een breed aanbod banden. Waaronder zomerbanden, winterbanden en all season banden van diverse kwaliteitsmerken. In onze werkplaats beschikken wij over de juiste kennis en apparatuur voor:

  • Banden vervangen, monteren en balanceren
  • Balanceren
  • Band reparatie
  • Uitlijnen

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de beste keus als de temperatuur boven de 7° C is. Goede zomerbanden zorgen voor een kortere remweg, betere wegligging en goede grip op de weg. Het juiste en voldoende bandenprofiel draagt bij aan een goede afvoer van water bij een nat wegdek.

Winterbanden

Door de zachtere rubbersamenstelling van winterbanden doen deze hun werk het beste als de temperatuur onder de 7° C is. Winterbanden zorgen in winterse omstandigheden voor een kortere remweg, betere wegligging en meer veiligheid. Met name bij sneeuw, een ijzig of nat wegdek maakt de winterband veel verschil. De remweg is  dan aanzienlijk korter. Gaat u op wintersport? Dan zijn winterbanden een verstandige keuze. Bovendien zijn in veel wintersportlanden winterbanden zelfs verplicht.

All season banden

De All season band of ook wel 4-seizoenband genoemd is zeer geschikt wanneer u weinig kilometers rijdt of gaat voor gemak. De all season band is een zeer geschikte band, maar een compromis tussen de winter- en zomerband. Een voordeel van de all season band is dat deze niet gewisseld hoeft te worden en zoals de naam al zegt, geschikt is voor alle seizoenen. Gaat u voor gemak? Dan is de All season band wellicht een goede keus voor u.

Bandenopslag bij Van Leussen

Wilt u  uw winter- of zomerbanden laten opslaan? Wij verzorgen dit graag voor u, neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden bij onze medewerkers.  

Afspraak maken en contact

Wilt u meer informatie over banden, een offerte laten maken of een afspraak maken? Wij helpen u graag! Kom gerust langs, neem contact op met onze medewerkers of plan online een afspraak in.

Een band van Garage van Leussen