Ons bedrijf

Over Van Leussen
Het familiebedrijf Autobedrijf van Leussen staat al meer dan 40 jaar voor vertrouwde service en is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Wij zijn officieel dealer van de automerken Toyota, Lexus en Ford en beschikken over vestigingen in Zwolle, Raalte, Ommen en Dalfsen. Sinds 1976 zijn wij actief op het gebied van verkoop, onderhoud, APK en reparaties van auto's. Service en persoonlijke aandacht vinden wij daarbij erg belangrijk!

1976 Begin Garage van Leussen
In 1976 Begon Jan van Leussen in de schuur bij zijn ouderlijk huis aan de Zuidelijke Vechtdijk in Dalfsen te sleutelen aan oude brommers en fietsen. Al snel breide deze interesse zich uit naar het repareren en verkopen van auto’s.

1981 Nieuwbouw Garage van Leussen Dalfsen
Na een aantal jaren was er behoefte aan meer ruimte voor de verkoop van auto's en een grotere werkplaats. In 1981 deed zich de kans voor om een nieuw garagebedrijf te bouwen aan de Kampmansweg 6 op het industrieterrein in Dalfsen. Een lang gekoesterde droom kwam uit en in de crisisjaren van 1981 opende Jan van Leussen de deuren van "Garage van Leussen" in Dalfsen! De ambitie van Garage van Leussen werd opgepikt door het toenmalig in opkomst zijnde Japanse merk: Toyota. Een officieel Toyota dealerschap volgde en met vol vertrouwen werd met dit steengoede automerk aan de weg getimmerd! 

1992 Opening Garage van Leusen Ommen
Toen in 1992 in het nabij gelegen Ommen de kans zich voordeed om een tweede vestiging met Toyota dealerschap te openen, hoefde Jan van Leussen niet lang na te denken. Een grote verbouwing volgde en de deuren van Garage van Leussen Ommen werden geopend!  20 Jaar later was Garage van Leussen Ommen op de toenmalige locatie aan de Haven Oost uit haar jasje gegroeid. Op bedrijventerrein de Rotbrink in Ommen was de mogelijkheid om in 2011 een groter nieuw pand te bouwen en tevens dealer te worden van het automerk Ford. Door uitbreiding naar de nieuwe locatie was er meer ruimte voor nieuwe en gebruikte auto's en uitbreiding van de werkplaats voor betere en snellere service!

2016 Opening Van Leussen Zwolle en Lexus Zwolle
In 2016 heeft Garage van Leussen zich uitgebreid met een nieuw bedrijf en het Toyota en Lexus dealerschap in Zwolle. Een prachtig bedrijf en een geweldige kans om onze service nog verder uit te breiden.

2020 Opening van Leussen Raalte 
1 Augustus 2020 zijn de deuren geopend van Van Leussen Raalte B.V.  

Komt u gerust eens langs bij een van onze vestigingen! De koffie staat altijd klaar.

Team Van Leussen Zwolle, Raalte, Ommen, Dalfsen 
 

Jan van Leussen
Harold van Leussen

Jan van Leussen 

Harold van Leussen